hungrig

Kvällsmeny

Posted on juli 10, 2015 by admin

TILLTUGG

Nice oliver  45
Salta mandlar  45

FÖRE

Toast Skagen  95 / 135 / 195
med Vänern löjrom

Sotad endivsallad  135
med rökt lamm från Jannelunds gård, rostade hasselnötter, rökt majonnäs och dill

Buffelmozzarella  155
från Öja gård med rödbeta, royal gala, granskottsolja och ängsyra

1 ostron  38 / 3 ostron  100 / 5 ostron  150
Marennes, schalottenlöksvinägrett

MÄTTANDE

Veckans fisk  275
med persiljerot, selleriblad, shiitake, sparrisbroccoli, skaldjursbuljong smaksatt med misopasta

Torskrygg  285
med broccoli, räkor, bovete, pepparrot och brynt smör

Äleby gård  285
varierande styckdetalj med stuvad kålmix, Wrångebäcks ost, gröna enbär, viltsky smaksatt med lingon och svartpeppar

Svensk entrecote  315
med picklad silverlök, potatisgratäng och rödvinssås

EFTER

Bakad getost  95
från Skärvångens mejeri med inkokt fikon, rostade nötter, enskottsolja och Hjälmarknäcke

Chokladbollar  45
tre små med kokos och chokladkräm

Vaniljglass  65
med chokladsås och mandelsmulor

Crème brûlée  95
smaksatt med kaffe och Baileys

Buffelyoghurt från Öja  105
med blodgrapefrukt, mandelkaka, citronkrasse och torkad yoghurt

BARNMENY

Köttbullar  115
med gräddsås, lingon och kokt potatis

Pannkakor  85
med sylt och vaniljglass

med reservation för mindre ändringar..

ENGLISH MENU

SNACKS

Nice olives  45
Salted almond  45

BEFORE

Toast Skagen  95 / 135 / 195
with Vänern bleak roe

Jerusalem artichoke  135
with smoked pork, pickled Hällestad mushroom, cheese

King krab  155
with pickled kohlrabi, potato onion, thyme, seafood broth

1 oyster  38 / 3 oysters  100 / 5 oysters  150
Marennes, shallots vinaigrette

SATISFYING

Fish for the week  275
with variation of celeriac, rainbow trout, green pepper sauce

Cod  285
with broccoli, shrimps, buckwheat, horseradish, browned butter

Äleby farm  285
varying meat detail with stewed cabbage, Wrångebäcks cheese, green juniper, game gravy flavored with lingonberry and black pepper

Swedish entrecote  315
with pickled silver onion, potato gratin, red wine sauce

AFTER

Baked goat cheese  95
from Skärvångens dairy with poached figs, roasted nuts, spruce shoots oil, Hjälmar crispbread

Chocolate Balls  45
three small pieces with coconut

 Vanilla ice cream  65
with chocolate sauce and almond crumbs

Crème brûlée  95
flavored with coffee & Baileys

Blood orange & Chocolate  105
with macadamia nut, bee pollen, milk chocolate mousse, ice cream flavored with lemon & American hops

CHILDREN MENU

Meatballs  115
with cream sauce, lingonberry, potatoes

Pancakes  85
with jam and vanilla ice cream